De spirituele betekenis van dromen over broers en zussen

De betekenis van dromen van broers en zussen, dromen van broers en zussen heeft realistische invloeden en reacties, evenals de subjectieve verbeelding van de dromer, zie de gedetailleerde uitleg van dromen van broers en zussen die hieronder voor je is georganiseerd.

Dromen over broers en zussen betekent soms dat het lichaam wordt gestimuleerd door de omgeving, en herinnert het onderbewustzijn zich de situatie waarin je in de kindertijd streden om ouderlijke liefde.

Als je droomt dat broers en zussen sterven, kan dit erop wijzen dat de concurrentie tussen hen in die tijd hevig was, waardoor diepe angst in de harten van de kindertijd ontstond. Dit soort competitie is echter slechts een herinnering aan kinderangst achtergelaten in een droom, of een indruk achtergelaten door een conflict in je jeugd. In je huidige leven is de vijandigheid tussen jullie misschien al lang verdwenen, en je bent erg blij om kunnen opschieten. Aan de andere kant kunnen droombroers en zussen ook een onderdeel van je eigen persoonlijkheid vertegenwoordigen, of de noodzaak suggereren om een ​​bepaald deel van jezelf te versterken.

Over het algemeen zijn de broers en zussen in de droom erg verenigd, wat aangeeft dat het gezin harmonieus is en de economie stabiel is.

Een man die over zussen droomt, kan symboliseren dat je emotionele geheimen in je hart hebt. Een vrouw droomt van zussen kan ook betekenen dat je op gespannen voet staat met je familie.

Een vrouw droomt van zussen kan ook betekenen dat je op gespannen voet staat met je familie.

Een man die over een broer droomt, kan erop duiden dat je het niet eens bent met je familie.

Een vrouw droomt van een broer duidt op eenheid in het gezin.

Als je droomt van het bedekken van een quilt met broers en zussen, zal de regen voorbijgaan en zal de gezondheid toenemen. De komende maand zal ik, hoewel een beetje onbevredigend, daarna vol energie zijn en kan ik een pijnvrij leven leiden.

Als je droomt om met je broers of zussen te gaan spelen, kan dit erop wijzen dat je nieuwe vrienden zult maken door gelijkgestemdheid en de mogelijkheid hebt om vertrouwenspersonen te worden.

Dromen van broers en zussen die samenkomen of samen reizen, kan erop wijzen dat er verschillen of moeilijkheden in het gezin zullen zijn.

Dromen van broers en zussen op dezelfde boot geeft aan dat het gezin moeilijkheden zal ondervinden en verliezen zal lijden.

Dromen van gelukkig spelen met jezelf en je broers en zussen kan erop wijzen dat er geschillen in je familie zullen zijn, je moet nadenken over familie en vriendschap en harmonieus communiceren; aan de andere kant kan het ook aangeven dat familieleden ziek zullen zijn, en je moet op hun gezondheid letten.

Als je droomt om iets samen met je broers en zussen te doen, geeft dit aan dat je aanzienlijke vooruitgang zult boeken op het gebied van werk of studie. Alle vakken die in het verleden moeilijk waren, zullen goede cijfers hebben; je kunt ook in het openbaar worden geprezen door de leraar, waardoor je opgewekt wordt.

Als de broers en zussen samenkomen in de droom om het familiebezit te verdelen, geeft dit aan dat de ouders veranderingen zullen tegenkomen, of dat het gezin pech zal hebben.

Dromen dat je ruzie hebt met je broers en zussen is een goede zaak, wat aangeeft dat je misschien een meevaller krijgt en rijk wordt.

Dromen dat jij en je broers en zussen van elkaar gescheiden zijn, geeft aan dat je aanzienlijke vooruitgang zult boeken in persoonlijke relaties, dat je emotionele afhankelijkheid van het gezin zal afnemen en dat je nieuwe voeding in je hart zult hebben.

Dromen van broers en zussen die gaan trouwen, geeft aan dat er ongelukkige dingen kunnen gebeuren met de broers en zussen die in de droom getrouwd zijn.

Als je je broer in een droom ziet liggen, betekent dit dat je tegenslagen kunt tegenkomen of ernstige tegenslagen en verliezen kunt ervaren.

Dromen dat je broers en zussen dood zijn, kan gewoon betekenen dat je nu een goede relatie met hen hebt en goed met elkaar kunt opschieten.

Dromen van broers en zussen die een verkeersongeval hebben, geeft aan de ene kant aan dat er nu misschien concurrentie om je heen is, en je hoopt dat de concurrenten zo snel mogelijk zullen verdwijnen; aan de andere kant kan het ook betekenen dat de broers en zussen in de droom kan zelfs een ongeluk hebben.

Dromen over broers en zussen die ziek worden of ongelukken veroorzaken, geeft aan dat het gezin moeilijkheden zal ondervinden en ontberingen zal ervaren.

Dromen van gepest worden door broers of zussen en onwillig zijn, wat impliceert dat er wendingen in de relatie tussen jullie zullen zijn.

Dromen over broers die ruzie maken, geeft aan dat je pech zult hebben in de competitie en dat je zult verliezen, aan wat voor soort competitie je ook deelneemt. Deze toestand zal een half jaar duren, dus wees mentaal voorbereid!

Als je broer of zus in de droom verschijnt, moet je eerst bepalen of de droom gaat over je echte broer of zus en je relatie met hen; of dat je broer of zus het deel van je persoonlijkheid symboliseert. Als het eerste het geval is, moet de droom het gevolg zijn van uw recente omgang met hen of nieuws over hen. Over het algemeen vertegenwoordigen droombroers en -zussen echter, zelfs met de basis van echte dagervaringen, vaak een element van je eigen persoonlijkheid.

Op jonge leeftijd zijn broers en zussen vaak het voorwerp van afgunst en haat. In de ogen van kinderen lijken moeders altijd de voorkeur te geven aan andere broers en zussen. Jaloezie op broers en zussen zal ons naar de volwassenheid brengen (op onbewust niveau) en ons gedrag en onze houding blijven beïnvloeden, dus het is noodzakelijk voor ons om deze jaloezie onder ogen te zien en toe te geven, zodat we er niet langer negatief door worden beïnvloed. .

De oudere broer in mannelijke dromen en de oudere zus in vrouwelijke dromen vertegenwoordigen een ander deel van jezelf. Dit ego wordt schromelijk verwaarloosd en ontwikkelt zich niet. Jung noemde het een “schaduw”. Het volwassen zelfbeeld is het resultaat van een compromis tussen de eigen wensen en de eisen van de samenleving en ouders.

Als dit zelfbeeld overeenkomt met iemands werkelijke capaciteiten, zal alles er een tijdje goed uitzien. Maar er zijn momenten waarop we ons moeten concentreren op die verwaarloosde ikken, de ‘schaduwen’. Ze zullen zichzelf presenteren in dromen, en zich voordoen als broer of zus is een van de manieren waarop ze zichzelf presenteren.

Mensen werpen vaak hun schaduw op broers en zussen van hetzelfde geslacht. Als het niet wordt geprojecteerd, drukt het iets uit dat gênant en gênant zou zijn.

Onthoud dit: je onderbewustzijn is je bondgenoot, je goede vriend. Ze zien er eng uit omdat ze zo lang verwaarloosd en stoffig zijn geweest. Geef ze de juiste aandacht en respect en ze zullen goed werken met je bewustzijn.

Er is een manier om te controleren of je een verwaarloosd schaduwzelf hebt. U kunt zich afvragen of u zeer ontevreden bent over bepaalde persoonlijkheidskenmerken van anderen, vooral uw partner, zoals bazig of vrijgevochten zijn.

Als die er zijn (wat natuurlijk vereist dat je eerlijk genoeg bent om het toe te geven), dan behoren deze kwaliteiten waarschijnlijk tot je zelfschaduwing. We hebben de neiging om wat ‘slecht’ is in ons eigen onderbewustzijn op anderen te projecteren.

De zussen in de mannelijke droom en de broers in de vrouwelijke droom vertegenwoordigen wat Jung “zielbeelden” noemde, namelijk “Anima” en “Animus”. Fysiologische verschillen lijken de fundamentele verschillen tussen mannen en vrouwen te bepalen. Er zijn enkele eigenschappen die vrouwelijk zijn, zoals tederheid, zorgzaamheid, samenwerking, creativiteit en intuïtie, en ook andere worden mannelijke eigenschappen genoemd, zoals agressiviteit, concurrentievermogen, rationaliteit, analyse, enz. Toch zijn de huidige psychotherapeuten tot een consensus gekomen dat er vrouwelijkheid is bij mannen en vice versa.

Hoewel deze elementen van het andere geslacht zich in een latente, verwaarloosde of onderdrukte staat bevinden. Als je een man bent, bewonder je dan een mannelijke vrouw?Als je antwoord ja is, moet je misschien je hart aanpassen: je vrouwelijkheid kan je mannelijkheid hebben overspoeld. Nu moet je de laatste versterken. In deze context is “anima” vrij mannelijk.

Elke man of vrouw kan heroïsche dromen hebben gehad die verband houden met “Animus” en “Animus”. Een man droomt ervan een vrouw te redden van armoede; een vrouw droomt van een dode prins die wakker wordt in zijn eigen kus. In deze droom moet worden begrepen als u: een uitnodiging om samen te werken met uw “Anima”, “Animus”-componenten. Dit is de enige manier om persoonlijkheid te voltooien, wat aangeeft dat je bent afgestemd op je eigen componenten van het andere geslacht.

Een zus in een mannelijke droom of een broer in een vrouwelijke droom kan de dromer naar een afgrond, naar de zeebodem of naar een donkere jungle leiden. Dit betekent dat de dromer door zijn heteroseksuele element in het onderbewustzijn wordt gebracht. Om emotionele oorzaken te ontdekken, zoals lichamelijke en geestelijke ziekten, opgekropte woede, of om energie en wijsheid te ontdekken.

Soms zal het beeld van de component van het andere geslacht enigszins vijandig zijn. Er verscheen een bedreiging. In de droom van een man speelde zijn ‘anima’ bijvoorbeeld het beeld van een heks die een man in een meer of zee lokte. De diepte van het water kan worden beschouwd als de diepte van het bewustzijn.

Wat deze droom betekent: De dromer moet zijn andere, onderbewuste zelf onthullen, ondanks zijn gevaren. Water is ook een symbool van vrouwen. Daarom kan de betekenis van deze droom zijn dat de dromer te gehecht is aan zijn moeder en op zijn mannelijkheid en onafhankelijkheid moet vertrouwen om zichzelf te bevrijden.

In extreme gevallen kan de dromer worden gecontroleerd door zijn vrouwelijke component. Dergelijke dromen zijn echter geen waarschuwingen, maar uitnodigingen: het onderbewustzijn moedigt de dromer aan om op gelijke voet met zijn innerlijke vrouwelijke component te leven.

Voor vrouwen hebben dergelijke dromen vaak een mannelijke verleider. Natuurlijk moet de dromer eerst weten of zo’n droom een ​​waarschuwing of een uitnodiging is. Is het een waarschuwing voor de dromer om zich niet te laten leiden door haar mannelijkheid (misschien heeft ze haar Oedipus-complex niet opgelost), of is het een uitnodiging om je verwaarloosde mannelijkheid te ontdekken en uit te buiten. Denk er in ieder geval aan om leden van het andere geslacht gelijk te behandelen.

Compensatie van het onderbewuste aan het bewuste, inclusief kwaliteiten en capaciteiten die het bewuste ontbeert.

Daarom zijn de elementen van het andere geslacht die in dromen voorkomen vaak het tegenovergestelde van hun eigen beeld. Een rationele vrouw zal bijvoorbeeld dromen van een sentimenteel type “Animus”, zoals een sentimentele vrouw (bewustzijn wordt voornamelijk gedreven door emoties, inclusief morele emoties), haar “Animus” zal zijn. Een bebaarde professor of een ander intellectueel figuur verschijnt; een intuïtieve vrouw (zoals een kunstenaar), haar “animus” kan een gespierde mannenfiguur zijn.

Als broers en zussen samen in een droom verschijnen, kan dit een strijd of verbintenis tussen de twee delen symboliseren. De twee delen vertegenwoordigen hier de bewuste inhoud en de onderbewuste inhoud.

Hun vereniging betekent dat het ware zelf (dat zich altijd in de persoon bevindt) is gerealiseerd. Dit is een gunstig teken en het betekent dat hoewel de twee delen relatief zijn, er al een potentieel haalbare orde en harmonie in je hart is. Natuurlijk moet je bewuste zelf je onderbewustzijn voldoende aandacht schenken (zoals de prins Doornroosje kust) om die onderliggende orde volledig te realiseren.

Het droomzelf symboliseert over het algemeen het bewuste zelf. Het andere deel, het onderbewuste, wordt vaak gesymboliseerd door andere dingen, zoals: andere mensen, dieren, voorwerpen, etc.

Psychologische interpretatie van dromen

Droominterpretatie: Het concept van familie geeft de eerste indruk dat het volkomen veilig is en nakomelingen kan reproduceren. In het algemeen geldt dat als het kind de invloed niet kan erven, het bovengenoemde gezinspatroon wordt vernietigd. Door dromen proberen mensen het patroon opnieuw te corrigeren, of de beschadigde scène te bevestigen. Dromen kunnen geschillen met een familielid met zich meebrengen, maar droominterpretatie omvat meer dan alleen dromen. Er is ook een reden voor uw werkelijke relatie met die persoon. De toekomstige relatie van het gezin wordt beïnvloed door de toevoeging van leden aan het gezin.

Psychoanalyse: Mensen streven naar de ontwikkeling en vervulling van hun eigen persoonlijkheid en veroorzaken zo enkele tegenstrijdigheden en conflicten, die vaak voorkomen in familierelaties. Dit is natuurlijk niet voor elk gezin essentieel. Mensen ‘manipuleren’ de spelkaarten van gezinsleden in hun dromen om de moeilijkheden te laten zien waarmee ze worden geconfronteerd zonder ze te kwetsen. Er is hier ook een opmerkelijk feit, dat als een lid van het gezin toegewijd is aan droominterpretatie, hij een diepgaande invloed heeft op de rest van het gezin, wat invloed heeft op hun activiteiten en onbewust begrip. Vrijwel zonder uitzondering worden allerlei problemen die mensen in hun leven kunnen tegenkomen, weerspiegeld in het gezin. In tijden van grote last droom je vaak van de problemen en moeilijkheden van het gezin uit het verleden.

Spiritueel symbool: dromen van de broer van een man of de zus van een vrouw: de eerste hechte relatie tussen een vrouw en de wereld van een man is meestal haar vader. Als een vrouw van plan is zichzelf te ontwikkelen of een romantische relatie met andere mannen te ontwikkelen, moet ze leren uit haar relatie met haar vader te stappen en met haar eigen gevoelens om te gaan.